Saturday, March 28, 2009

OPAM - One Project a month Challenge


Da jeg meldt meg på May Britt og Kris sin utfordring i januar var planen å få ferdig en del UFO-er som ligger mer eller mindre ferdige i sykroken, men så langt har det gått dårlig. Fikk gjort ferdig og levert noen forsinkede julegaver i januar, men ikke noe mer.

I februar fikk jeg ikke fullført noe, mye sykdom på jobben gjorde at vi som var friske måtte "jobbe for to". Det medførte at jeg var såpass sliten når jeg kom fra jobb at jeg ikke hadde energi til mer enn det nødvendige av husarbeid.

When I joined May Britt and Kris`s challenge i january my plan was to finish some UFOs that are placed near my sewing machine. I managed to finsh some belated chistmas presents i january, but no finishes i february. Several of my colleagues was ill and had to stay home, and the rest of us had to work harder to get everything done. Little energy left when I came home in the evening.

Selv om ikke alle er friske igjen så er vi noen flere på jobb nå, og så hjelper det godt at det faktisk er lyst før jeg drar på jobb og når jeg kommer hjem. Jeg er nok litt avhengig av dagslys for å ha energi og arbeidslyst. Selv om jeg trekker gardinene for og tenner mange lamper for å stenge mørket ute om vinteren så blir det ikke det samme som noen timer dagslys.

Still some of my colleagues are still ill, but some of them are back. It helps a lot to see daylight in the morning before i go to work and in the evening when I get home. I need some daylight to speed up my energy, I think. This month I`ve finished two hats. The first one is a bit too small. I had enough yarn left to make another one.

I mars har jeg fullført 2 luer, den ene ble litt liten, men i stedet for å ta opp fellinga bestemte jeg meg for å strikke en til , siden jeg hadde nok garn til det. Garnet er Oda fra Trysilgarn, og er en blanding av ull og akryl.

Masketallet er ikke likt på de to, det er 8 masker mer på den største, det er trolig årsaken til at sjatteringene i garnet gir et annet uttrykk på den. Liker egentlig mønsteret best slik det ble på den minste, så det spørs hvilken jeg kommer til å bruke. Tilbød min datter å få den minste, men hun var ikke interessert.... Nedenfor to bilder av meg med luene på, først den minste. I følge min datter trenger den en stor dusk/pompong. Jeg er litt enig, det mangler liksom noe på den...

Because I made the second one a bit larger it looks like the yarn is different. I think the smallest one looks better, but on cold winter days I will have to put on the biggest one if I want to keep my ears warm. My daughter thinks the litle one needs a pompon to look better, and I think she`s right.


Ser ikke så godt hvordan den største ble på, jeg skulle ha snudd hodet litt mer, men etter å ha tatt "ørten" bilder gadd jeg ikke prøve flere ganger. Finnes mange ting som er morsommere å gjøre enn å ta bilder av meg selv, synes jeg.

I should have turned my head a bit more when taking the second photo, but I tried several times, and this was the best one. It`s not very fun taking pictures of my head I think.....


Noen av dere husker kanskje at jeg strikket noen tøfler og solgte i julebua. Nå har jeg strikket ferdig to par i barnestørrelse. Jeg begynte på dem hjemme hos mine foreldre i juleferien, men ble ikke ferdig med det første paret engang. Har strikket litt på dem innimellom, og nå er de endelig ferdig tovet også. De mangler ennå snor, må få dem helt tørre først. Har ikke helt bestemt om snora skal være i samme garn som tøflene, eller om den skal ha en annen farge heller. I såfall hvilken farge....... hmm kanskje hvit snor, eller limegrønn. Akkurat nå kjennes det ut som hvit, men det er jo lov å ombestemme seg, hehe.

Some of you may remembering me making these for the sewing sisters` christmas sale. Now I have finished two pairs in kids size. I started knitting them when I visited my parents for christmas. I need to make the shoelaces, but I`m not sure if I want to use the same yarn, or if I`ll use another colour. White may be....


Min sønn var virkelig sent oppi natt, ja nærmest langt utpå morgenen, tror jeg. Jeg la meg lenge før, og det var sent nok... Ha sov derfor det meste av dagen i dag. Tricoline ventet nok på at han skulle stå opp, siden han er den i familien hun liker best. Han er den som koser mest med henne, og hun kan visst aldri få for mye kos.... Her er to bilder av dem, det første tok jeg i dag når han endelig sto opp, det andre er fra en uke eller to siden.

My son stayed up late last night, and I really mean night, or should I say this morning. Hence he stayed in bed almost all day. Tricoline seemed to be waiting for him to get up, because he`s the one in our family she likes best. She loves sitting on his lap whenever it`s possible. Here are two pictures, the first one is taken today when he finally got up, the second a week or two ago.


Tricoline krøp inn under PC-en og oppi fanget hans for å få oppmerksomhet og kos. Sikkert varmt og godt under PC-en også.

She came crawling between his legs and in under the laptop....

Ha en fin lørdagskveld og søndag!
Og husk at du må stille klokka en time frem, så denne natta blir en time kortere enn ellers. Eller du kan sove like lenge som vanlig og miste en time av søndagen istedet... fritt valg.


Have a nice sunday!


2 comments:

Lurline said...

Oh, I love those cute slippers - and your kitty cat!
Hugs - Lurline♥

Chocolate Cat said...

Those hats look lovely and warm. Cute photos of your son and cat! I often find my son, cat and computer together too!!