Tuesday, June 23, 2009

Lukkekanter / Binding

Jeg har kanskje fortalt det før; jeg er ikke glad i å sy fast lukkekanten for hånd! Derfor har jeg i mange tilfeller sydd den fast meg en maskinsøm "in the ditch". Men det at veldig mange gjør det for hånd har gitt meg dårlig samvittighet - typisk kvinnelig......en mann ville sikkert aldri tenkt slik, eller hva!

Nok om det; i begynnelsen av måneden fant jeg dette innlegget Judys blogg. Hun beskriver akkurat det jeg gjør. Jippi, det er ikke bare meg - selvfølelsen steg mange hakk med en gang. Noen ("quiltepolitiet"?) vil kanskje si at dette er juks, og det må de gjerne mene, men mine lukkekanter bli mye jevnere og penere når jeg syr de fast med maskin enn når jeg gjør det for hånd.
Judy har flere innlegg om denne måten å sy fast lukkekanter; her, her og her for de av dere som er interssert.

I may have told you before; I don`t like finishing the binding by hand. Often I just pin it in place and stich in the ditch on the front side. Knowing that many of you do it by hand I have felt bad about the way I do it, kind of feeling I`m a cheater.

Earlier this month I found this post in Judy`s blog. She`s made a film showing how she`s finishing the binding by machine. Guess what; I`m doing it the same way she does. I feel a lot better knowing there are others doing it the same way. She says her binding looks better when she does it this way. I think mine do too. Judy has more posts about binding here, here and here.

Her er noen bilder som viser lukkekanter jeg har sydd fast for hånd eller med maskin. Klikk på bildene for å se nærmere på de.

Here are some pictures of bindings I`ve finshed by hand or by machine.

Lukkekant sydd ned for hånd, se hvor "bølgete" den er.
Binding finished by hand.

To eksempler på lukkekant jeg har sydd fast med maskin, alle er rette og jevne.
The nex two pictures show bindings finished by machine. Click on the pictures to take a closer look.
Jeg har planer om flere innlegg i den nærmest fremtid; vil vise dere bilder av noen prosjekter jeg har hentet frem igjen for å gjøre ferdig. Og ikke minst har jeg handlet "litt" stoffer i det siste. Noen ganger må jeg benyte meg av utenlandske nettbutikker for å få tak i det jeg "trenger". Det har jeg gjort nå - var så heldig å finne et stoff jeg har lett lenge etter, og egentlig gitt opp å finne, men mer om det - med bilder - senere.

I`ve planed more posts to come soon. Will show you some photos of ongoing projects I`m planning to finish in the summer. And I`ve got some nice packages in my mailbox lately. I`ve been shopping on the internet. Finally found a fabric I`ve been looking for a long time and bought some more fabrics too.... Please come back if you want a look.

4 comments:

sjoko said...

Det ser riktig pent ut, det du har gjort med maskinen - og det syns jeg absolutt ikke du skal ha dårlig samvittighet for. Selv liker jeg ikke å sy på forsiden av lukkekanten, men digger håndsømmen. Da sitter jeg og koser meg med den nesten ferdige quilten, og tenker på hva jeg skal bruke den til, hva som er skjedde mens jeg sydde den, hva neste prosjekt skal bli og mange andre koselige ting!

Laila said...

Du treng absolutt ikkje ha dårleg samvit for å sy til lukkekanten med maskin. Eg hadde også gjort det, dersom eg hadde fått det til. Tru meg, eg har prøvd... Det ser jo veldig lett ut, så kanskje eg må prøve litt meir... ;-)

Tidsfordriv said...

Hvorfor skal du ha dårlig samvittighet av å sy lukkekanten på med maskin? Regner med at alt annet er sydd på maskin. Jeg bruker alltid maskinen når jeg kan. Det er som du sier - lukkekanten blir mye jevnere og finere.

Mona said...

Denne måte å sy på har jeg aldri prøvd, men det skal jeg.