Wednesday, August 6, 2008

Toalettmappe i rosa og grønt

Plutselig er vi kommet nesten en hel uke inn i august måned. Tiden går så altfor fort. Jeg har sendt min 18-åring til Praha sammen med koret hun er med i. De reiste avgårde med buss på lørdag morgen. Hennes bror er på et litt forlenget ferieopphold hos mine foreldre i Engerdal, så jeg nyter det å være alene hjemme. Det eneste jeg må passe på utenom å komme meg opp og på jobb til rett tid, er at kattene og kaninen har mat og vann.

I kveld har jeg vært i 50-årslag til en kollega. Hun holdt åpent hus for venner og familie. Vi møtte opp med flagg, blomst, gavekort og en selvskrevet sang/rap. Vi fikk deilig gulasjsuppe og rundstykker med urter. Og masse deilige kaker til kaffen.

Været varierer en del for tiden, med en del regn og grått, så jeg kan med god samvittighet være inne og sy eller lese. Jeg har gjort ferdig toalettvesken til min datter. Den skulle egentlig vært ferdig til å bli med til Praha, men det rakk jeg ikke. Har tatt bilder og sendt henne som MMS, og fått (foreløpig)godkjent resultatet. Hun har tatt ut stoffene selv, og bestemt at den skulle være maken den kjøpte hun har. Den begynner å bli slitt og trenger derfor å erstattes med en ny. Jeg måtte derfor måle og tegne ganske nøye. På den gamle er sidene av et stoff, men hun ville ha et midtfelt av et annet stoff så det ble mer jobb. Lommer måtte det også være. Fant ut at den burde hatt en hempe til å holde i når man åpner og lukker glidelåsen, men det fikk den altså ikke.... Her kommer noen bilder:
Hun ønsker seg også en sminkepung i Lakehouse-stoffer,men den skal være i andre farger. Bilde kommer når den er ferdig. Har gjort klart til flere løpere som denne, en eller to i rødt og en eller to i blått. Jeg kom på for altfor sent at jeg burde en av dem ferdig som en ekstra gave til min kollega. Derfor rakk jeg ikke det, men hun kan den senere, det er aldri for sent.

Til slutt et bilde av min sønn sammen med Tricoline, så kan dere gjette på hvorfor hun her fått det navnet... hehe.

In english:

Already a week of August gone. Both my teenagers are away, my daughter (18) is in Prague together with her friends in Rosett a ten-sing choir, they are attending a ten-sing festival. And my son (16) stays with my parents in Engerdal. I enjoy being alone, just have to take care of my two cats and the rabbit.

It has been quite rainy lately, which I call sewing weather. My daughter wanted me to make her a new toilet purse. It had to be just like her old one, but in her choice of fabric and with some pockets inside. I had to figure out how to make it by myself since the other one not is homemade. She wants a small makeup purse too, but I havn`t started yet.

I also have cut fabrics for another tablerunner like this one. And fabrics for making one or two in blue as well.

At last a picture of my son and one of our cats, she is called Tricoline, guess why she got that name,...hihi. Hope to see you soon again.Håper vi ses snart igjen....
2 comments:

Hege said...

Hei!
Så morsomt at du har lagd blogg!!
Skal nok følge med på den.
Fin toalettmappe til Karina, hun ble nok glad for den.
Sees snart på symøte!
Hilsen sysøster Hege

Syersken said...

Hei, her var det jo en ny quilteblogg, så koselig.Ha en fin uke.